Welkom

Van harte welkom op de website van de Stichting Oud Alkemade. Hier vindt u o.a. informatie over de historie van de voormalige gemeente Alkemade, het museum en de activiteiten die door enthousiaste medewerkers georganiseerd worden.

Koninglijke onderscheiding
Voorzitter Lex van der Zwet kreeg op dinsdag 26 april uit handen van burgemeester Astrid Heijstee-Bolt een koninklijke onderscheiding opgespeld. Een groot aantal vrijwilligers vierden het feestje mee!

koningklijke onderscheiging voor Lex

Nieuwe Tentoonstelling: "Virtuoze Kagerplassen"
Zondag 10 april wordt de nieuwe tentoonstelling "Virtuoze Kagerplassen" geopend.
Deze tentoonstelling handelt over het leven en werk van de Kager kunstschilder Marinus Heijnes.
Ook is de tentoonstelling "Van Toen Naar Nu" nog te bekijken. Deze is nog te bekijken tot 1 maart 2023.

Onthulling door de beide burgemeesters
Opening van de tentoonstelling door de oude en de nieuwe burgemeester.
Boek Alkemade vroeger en nu

Alkemade van toen naar nu - Een eeuw veranderingen in beeld
Een kloek boek in A4-formaat, 226 pagina’s met ruim 200 oude foto’s uit alle dorpen van voormalig Alkemade, gecombineerd met opnieuw gefotografeerde opnames op nagenoeg dezelfde plek. De prijs is € 25,00. Verkrijgbaar bij Veenerick Boek en Kantoor en tijdens openingstijden in Museum Oud Alkemade.

Tentoonstelling over Tweede Wereldoorlog en 75 jaar bevrijding
Om iedereen alsnog de gelegenheid te geven de tentoonstelling te bezoeken, wordt deze verlengd tot 1 april 2022.

Bevrijdingsoptocht in Roelofarendsveen
Een bevrijdingsoptocht in Roelofarendsveen.

Openingstijden Museum Oud Alkemade

Het museum is geopend op zondagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur en op dinsdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur.
Groepen kunnen ook buiten deze uren terecht; voor een afspraak kunt u bellen met het secretariaat: 071 5018326 of 06 22122953. U kunt ook een e-mail sturen naar info@stichtingoudalkemade.nl

Op 1e en 2e Kerstdag, 1e Paasdag en 1e Pinksterdag is het museum gesloten, evenals in de maanden juli en augustus.

Museum Oud Alkemade
Saskia van Uylenburchlaan 22
2377 CE Oude Wetering
tel: 071 3312168
info@stichtingoudalkemade.nl

Oud Alkemade nu ook op Facebook
U kunt ons nu ook op Facebook volgen. Zoek op: Stichting Oud Alkemade en ‘like’ons.

Vanaf de snelweg A4:
Neem de afslag Roelofarendsveen, deze weg blijven volgen.
Bij de 4e rotonde linksaf slaan.
Het museum bevindt zich in de eerste straat aan uw rechterhand.